• Magyar
  • English

Malomtanya Étterem

Pincetulajdonosok Egyesülete

Szechenyi 2020

ZemplÉN Info

Széchenyi 2020

Szechenyi2020

Magyar Falu Program

Mikóháza belterületi vízrendezés

Belterületi vízrendezés

FUTURA, Mosonmagyaróvár

Jelenlegi hely

Címlap » Testvértelepüléseink

Testvérvárosi találkozó 2013

Testvérvárosi találkozó - "Town Twinning Citizens' Meetings" című pozitív elbírálásban részesített pályázatunk megvalósításának időszaka 2013. december 4-8.mely az Európai Unió támogatásával valósult meg.

A programra meghívott települések:

Mikóújfalu /Románia/ 10 fő

Opole Lubelskie /Lengyelország/ 10 fő

Pol'any /Szlovákia/ 10 fő

Szerdai napon a meghívott testvértelepüléseink megérkeztek településünkre. A vendégeket üdvözölte Frankó Tamás Mikóháza település polgármestere. Vacsora keretében köszöntötték egymást a testvértelepülések, majd jó hangulatban üdvözlésekkel, kapcsolatok kialakításával telt az este.

Csütörtökön a "Gyöngyösbokréta" Hagyományőrző-és Közösségi Házban találkoztak a települések a"Nemzetek népek közötti karácsonyi hagyományokról népszokásokról" beszélgettek. Az est ebéd elfogyasztása után a meghívott csoportok felkészültek a betlehemes találkozóra. A régióban a betlehemes járásnak, a magyar népi színjátszás téli ünnepköri formájának nagy hagyományai vannak, így a program keretében bemutatták hagyományaikat.

Pénteken reggel a vendégek elindultak fővárosunkba Budapestre. Megérkezésük után a Parlament épületét idegemvezető segítségével megtekinthették és hallhatták történetét. A látogatás után a települések megebédeltek a Parlament ebédlőjében, majd a számukra biztosított teremben elkezödőtt az előadások megtartása. Az este folyamán a Patrícius borházban borkóstolós vacsorával telt az este.

Szombaton a vendégek megérkeztek a Történelmi pincesorra ahol a III. Zempléni Disznótoros és Adventi vásár programjába bekapcsolódva elkezdődött a testvértelepülések gasztronómiai és vad kolbásztöltő versenye. Minden település az előzetes egyeztetéseknek köszönhetően az általunk beszerzett alapanyagokból elkészítették az országra, az adott nemzetre jellemző íz világot. A vendégek megkínálták egymást a saját nemzeti ételeikből ez által egymás iránti érdeklődés és kapcsolat alakult ki közöttük.A rendezvény ideje alatt lehetőség volt megtekinteniük a trófea és vadászkép kiállítást és az egész napos jó hangulatot cigányzenekar biztosította.

Vasárnap reggel összegeztük a négy nap tapasztalatait, az eredményeket, a pozitív hatásokat és a jövőbeni terveket.

A rendezvényről készült fotókat az "Események" fülre vagy IDE kattintva tekintheti meg.

A megvalósult pályázatról részletes információk a következő link alatt találhatók

http://mikohaza.hu/sites/default/files/image/page/eu%20log%C3%B3.jpg

http://www.mikohaza.hu/sites/default/files/image/page/N%C3%A9vtelen1_0_0.jpg

http://mikohaza.hu/sites/default/files/image/page/Testv%C3%A9r%20plak%C3%A1t%20skenelt_2.jpg

http://mikohaza.hu/sites/default/files/image/page/js%C3%A1gcikk.jpg

 

magyar