• Magyar
  • English

Malomtanya Étterem

Pincetulajdonosok Egyesülete

Szechenyi 2020

ZemplÉN Info

Széchenyi 2020

Szechenyi2020

Magyar Falu Program

Mikóháza belterületi vízrendezés

Belterületi vízrendezés

FUTURA, Mosonmagyaróvár

Jelenlegi hely

Címlap

IV. Mikóházi Teaház

Tojásos sonkatorta

Hozzávalók:
1 alma, 10 dkg párizsi, 2 csemegeuborka, 6 főtt tojás, 2-2 főtt burgonya és sárgarépa, 20 dkg főtt zöldborsó 20 dkg vékonyan felszeletelt gépsonka
a mártáshoz: 1 dl étolaj, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl, 0,25 dl porcukor, 1 evőkanál mustár, só, őrölt fekete bors, fél citrom leve, 1 húsleveskocka, 4 dkg zselatinpor
1. Az almát meghámhttp://www.mikohaza.hu/sites/default/files/mikoh%C3%A1zi%2520tead%C3%A9lut%C3%A1n%2520002%5B1%5D.jpgozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egy centis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit, az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és a sárgarépát is. Mindezeket tálba rakjuk, a zöldborsóval összekeverjük.
2. A sonkával egy kicsi, de magas tűzálló tálat vagy formát (pl.: őzgerinc forma)  körbe kibélelünk. A mártáshoz az olajat apránként a tojássárgájához keverjük, majd ezt a majonézt a tejföllel dolgozzuk össze. A porcukorral és a mustárral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlevet csepegtetünk bele.
3. A húsleveskockát 1,5 dl vízben feloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 evőkanál vízzel kikevert zselatint is. Kevergetve épp csak 1 percig forraljuk, amíg feloldódik. Langyosra hűtjük, majd a mártással meg az előkészített hozzávalókkal összekeverjük. Ezután a sonkával bélelt formába töltjük, elsimítjuk és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


Jó étvágyat kívánunk hozzá!