• Magyar
  • English

Malomtanya Étterem

Pincetulajdonosok Egyesülete

ZemplÉN Info

Széchenyi 2020

Szechenyi2020

Magyar Falu Program

Mikóháza belterületi vízrendezés

Belterületi vízrendezés

FUTURA, Mosonmagyaróvár

Jelenlegi hely

Címlap

I. Disznótoros és Adventi Vásár

A Mikóházi Történelmi- Pincetulajdonosok Egyesülete 2011. december 10-én rendezte meg az I. Zempléni Disznótoros és Adventi Vásárt, melynek helyszínéül a felújított Történelmi Pincesor szolgál.
A rendezvény célja az ünnepkörhöz kapcsolódó népszokások felelevenítése, a karácsonyi asztal ünnepi hangulatát idéző helyi termékek népszerűsítése, valamint az ilyenkor szokásos disznóvágás hagyományainak bemutatása volt.
A programok között szerepelt többek között a vad kolbásztöltő verseny, melyre 14 csapat nevezett, akik ízletesebbnél ízletesebb ételeket készítettek.
A vendégek számára lehetőség nyílt velős tojás, toros káposzta, sült hurka, kolbász, Lacipecsenye kóstolására, amit egy forró tea, vagy forralt bor követhetett.
A rendezvény teljes ideje alatt helyi disznótoros és különböző hústermékek vásárlására is volt lehetőségük az érdeklődőknek.
Az Adventi Vásár keretén belül lehetőség volt karácsonyi ajándékok beszerzésére, melyet kizárólag a környékbeli kézművesektől vásárolhattak meg. Ezek között szerepeltek fából készült játékok, dísztárgyak, gyógynövényes kozmetikumok, fonott kosarak, házi szőttesek, természetes alapanyagokból készült díszek, lángos, sajt, méz továbbá a karácsonyi asztal hangulatához szükséges számos egyéb termék.