• Magyar
  • English

Malomtanya Étterem

Pincetulajdonosok Egyesülete

ZemplÉN Info

Széchenyi 2020

Szechenyi2020

Magyar Falu Program

Mikóháza belterületi vízrendezés

Belterületi vízrendezés

FUTURA, Mosonmagyaróvár

Jelenlegi hely

Címlap

I. Hegyközi Szárnyas Fesztivál

2012. május 12-én szikrázó napsütésben vette kezdetét az I. Hegyközi Szárnyas, Tökös tojás és Töltelékfesztivál a mikóházi Történelmi Pincesoron. A rendezvény a Pálinkaház megnyitójával indult, majd a helyben készített tökös tojást kóstolhatták meg a látogatók.
A programok között szerepelt többek között főzőverseny, melyre két kategóriában (levesek, pörköltek/ sültek) lehetett nevezni, „Trükkös tojás” játékos vetélkedő, játszóház, rajzverseny, tombolasorsolás, élőzene, Palacka Néptáncegyüttes, valamint a Zemplén Néptánccsoport műsora.
A rendezvény teljes ideje alatt lehetőség nyílt a kézműves udvarban mesterségek kipróbálására, a baromfiudvarban állatsimogatásra, szárnyas szépségversenyre, gyermekudvarban rajzversenyre, bor- és pálinkakóstolásra a folk kocsmában.
Az átadott Pálinkaház ingyenes megtekinthető volt, valamint Hegyközi húslevest, töltelékkel, illetve sült csirkecombot is kóstolhattak az idelátogatók.
A rendezvény végére az időjárás kissé elromlott, de ez nem jelentett akadályt a Motíva zenekar számára. A koncert így is megtartásra került a „Gyöngyösbokréta” Hagyományőrző és Közösségi Házban, ahol senki sem tudott ülve maradni, mindenki táncra perdült a dallamos népzene hallatán.