• Magyar
  • English

Malomtanya Étterem

Pincetulajdonosok Egyesülete

ZemplÉN Info

Széchenyi 2020

Szechenyi2020

Magyar Falu Program

Mikóháza belterületi vízrendezés

Belterületi vízrendezés

FUTURA, Mosonmagyaróvár

Jelenlegi hely

Címlap

Honfoglalás

új magyar rockopera a Sziget Színház előadásban.

Előadás ideje: 2012. augusztus 16. 20.00 óra
Helyszín: Szabadtéri Színpad

A Honfoglalás című magyar rockopera feltárja a magyar honfoglalással kapcsolatos legújabb történelmi információkat, üzenve a mai fiataloknak, és a Kárpát-medencében élő összes magyarnak, hogy alaposabban  megismerkedhessenek a magyarok valódi történelmével. A produkció a legigényesebb zenei és prózai adaptáción keresztül látványos jelenetekkel, minőségi szereposztással mutatja be a hét vezér hazatérését.
A darab alkotói Koltay Gergely és Szűts István, valamint a Sziget Színház vezetője Pintér Tibor hisznek abban, hogy ez a gyönyörű téma színpadra alkalmazva is hatalmas sikert arat majd és elviszi hírünket a világban.
Célunk, hogy a magyar fiataloknak megmutassuk, hogyan vert gyökeret a mi csodálatos népünk itt Európa szívében.
„A szállj, szállj sólyom szárnyán” című dal szerzői és Pintér Tibor a darab rendezője, gondoskodnak arról, hogy az előadás egy feledhetetlen élmény legyen a nézőknek, akik ellátogatnak előadásunkra!
 

Főbb szerepekben:
Pintér Tibor, Sipos Imre, Buch Tibor, Hábencius György, Papadimitriu Athina, Vadkerti Imre, a Sziget Színház fiatal művészei, a Sziget Színház tánckara, valamint a musical stúdiójának növendékei.